CNVM l-a avizat pe directorul Estinvest in functia de administrator la Depozitarul Central

Data publicarii: 27-05-2009 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare l-a avizat pe Lucian Ovidiu Isac, directorul Estinvest, in functia de administrator al Depozitarului Central, dupa ce acesta fusese ales anterior de catre actionarii institutiei afiliate Bursei de Valori Bucuresti, potrivit buletinului de activitate al CNVM.

Directorul general al casei de brokeraj Estinvest a fost avizat la jumatatea lunii aprilie in functia de membru al consiliului de administratie, dupa ce initial fusese numit administrator provizoriu.

Pozitia de administrator a ramas vacanta dupa ce Comisia i-a interzis lui Nicolae Alexandru Rusu, presedintele casei de brokeraj Orizont Vest, sa mai activeze pe piata de capital timp de trei ani, in urma neregulilor descoperite la firma pe care o conducea.

Isac devenise administrator provizoriu al Depozitarului Central la inceputul lunii trecute, dupa ce primise avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

In prezent, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este actionarul majoritar al Depozitarului Central, cu o detinere de 51% din actiuni, iar printre actionarii mai mici se numara fondul de investitii RAEF, care controleaza 1,76% din titluri, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) si mai multe banci precum BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, Bancpost si ATEbank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: