In curand, vom manevra cu privirea comenzile de bord ale automobilului

Data publicarii: Astazi, 02-06-2009 | Auto

Toshiba a gasit o modalitate prin care poti schimba volumul radioului sau starea aerului conditionat din masina intr-o maniera la fel de simpla si rapida ca si clipitul. Compania, unul din principalii jucatori pe piata produselor electronice, a dezvoltat un sistem de recunoastere faciala care le va permite soferilor sa-si focalizeze intreaga atentie asupra traficului.

Sistemul japonezilor nu se reduce doar la facilitarea manevrarii aparatelor de bord. O alta trasatura importanta consta in identificarea starii soferului si, daca depisteaza tendinta de a adormi la volan sau neatentie transmite un semnal adecvat celorlalte sisteme de asistenta automata ale masinii astfel incat riscurile de accident sa fie reduse cat mai mult.

Cu alte cuvinte, inventia japonezilor transforma masina intr-un sistem activ, capabil sa observe soferul si sa raspunda pentru asigurarea unei sigurante maxime. Toshiba utilizeaza in momentul de fata aceasta tehnologie in cateva din laptopurile produse de ei.

Sistemul este compus dintr-o camera pozitionata in fata soferului care monitorizeaza miscarile ochilor. Informatiile sunt trimise apoi unui computer si printr-un algoritm complex se stabilesc pattern-uri individuale. Sistemul devine operational dupa 8 kilometri de condus.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: