Credite de pana la 100.000 EUR cu dobanda subventionata pentru femeile antreprenor

Data publicarii: 03-06-2009 | Finante-Banci

EximBank acorda pana la 100.000 EUR, echivalent in lei, femeilor care doresc sa-si dezvolte afacerea. Creditul pentru femeia antreprenor se acorda numai IMM-urilor in care peste 50% dintre actiuni/parti sociale si drepturile de vot corespunzatoare sunt detinute de femei sau femeia actionar/asociat detine si calitatea de administrator a societatii respective, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Vom sustine si mai departe femeile care se implica in afaceri, incurajati fiind de faptul ca un procent de peste 30% din creditele cu dobanda subventionata acordate de EximBank au fost pentru IMM-uri administrate de doamne. Initiativa antreprenoriala feminina este incurajata si de Uniunea Europeana prin fonduri speciale, dorindu-se cresterea numarului de femei care isi deschid o afacere in spatiul comunitar. EximBank, pe langa acest credit exclusiv pentru femei, pune la dispozitia acestora si fonduri pentru dezvoltarea de proiecte noi, de la zero" a precizat Mircea Ionut Costea, Presedinte & CEO EximBank. 

Dobanda aferenta Creditului pentru femeia antreprenor este subventionata cu 5 puncte procentuale sub nivelul pietei si este fixa pe toata durata creditarii, maximum 5 ani. De exemplu, in cazul unei firme careia in conditiile de piata ii corespunde o dobanda de aproximativ 14% pe an, prin accesarea Creditului pentru femeia antreprenor dobanda va avea o valoare de numai 9% pe an.

Creditul se acorda pentru finantarea proiectelor de investitii (incluzand o componenta de finantare pentru capital de lucru de maximum 40% din valoarea creditului) si finantarea activitatii curente a IMM, cu destinatie bine determinata (plata furnizorilor de materii prime si servicii, plata salariilor etc.). 

Un alt avantaj este ca EximBank solicita numai garantia personala a cel putin unuia dintre actionari/asociati/administratori. 

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank - S.A. este o institutie specializata, prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare si de asigurari specifice. EximBank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator.

In prezent EximBank are o retea formata din 9 sucursale situate in: Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau si Oradea si doua agentii - in Deva si Alba Iulia.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: