Cum va arata agricultura in viitor, varianta japoneza

Data publicarii: 05-06-2009 | Diverse

In viitor, fermele vor semana mai mult a laboratoare impanzite de tehnologie sau a farmacii cu mii de rafturi supraetajate, decat a gradini de legume asa cum vedem in prezent in zonele rurale.

Intr-un mediu perfect controlat, sterilizat si lipsit de insecte, pamant, aer proaspat sau orice altceva caracterizeaza agricultura actuala, japonezii spera sa dezvolte o noua modalitate de cultivare a legumelor.

Mai precis, spera sa impuna o noua modalitate de cultivare, pentru ca "ferma" este deja dezvoltata de catre Ozu Corporation, firma ai carei patroni isi caracterizeaza afacerea drept "fabrica de legume", unde diferitele tipuri de legume sunt produse pe banda rulanta, 24 de ore din 24.

Fiecare aspect al mediului interior este controlat, de la luminozitate si temperatura, pana la umiditate si cantitatea de dioxid de carbon. In schimbul conventionalelor haine si cizme murdare si a mainilor batatorite de munca, fermierii poarta manusi, masti chirurgicale si imbracaminte rezistenta la praf, echipament specific uzinelor chimice.

Legumele produse aici sunt comercializate pe piata japoneza ca produse premium. Niciun fel de pesticid nu este utilizat in procesul de crestere, de vreme ce nu exista niciun risc de contaminare a recoltei cu paraziti.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: