Bucurestiul, orasul cu cea mai slaba calitate a vietii din UE

Data publicarii: 10-06-2009 | Diverse

Vancouver, Viena si Melbourne ocupa primele trei pozitii in topul celor mai bune orase pentru locuit si vizitat efectuat de Economist Intelligent Unit (EIU). Lista prezinta 140 de orase, iar criteriile de analiza includ peste 30 de factori cantitativi si calitativi impartiti in cinci categorii: stabilitate, servicii medicale, cultura si mediu, educatie si infrastructura.

Un studiu similar a fost publicat in urma cu o luna de firma de consultanta Mercer, insa in primele trei pozitii decat capitala Austriei se regaseste in ambele clasamente. In topul realizat de Mercer, Viena ocupa prima pozitie, urmata de Zurich si Geneva.

Studiul EIU plaseaza Bucurestiul pe locul 85, la egalitate cu Dalian (China), dar pe ultima pozitie in randul celor 28 orase din Uniunea Europeana. Capitala Romaniei a obtinut 71,8 puncte din 100, in conditiile in care media mondiala a fost de 76,1 puncte.

Primele zece locuri sunt ocupate de Vancouver (Canada), Viena (Austria), Melbourne (Australia), Toronto (Canada), Perth (Australia), Calgary (Canada), Helsinki (Finlanda), Geneva (Elvetia), Sydney (Australia) si Zurich (Elvetia).

La polul opus al clasamentului sunt Dakar, Abidjan, Katmandu, Douala, Karachi, Lagos, Port Moresby, Dhaka, Alger si Harare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: