Patru firme din Romania, socotite printre cei mai buni angajatori din zona

Data publicarii: 10-06-2009 | HR/Cariere

In urma unui studiu, Hewitt Associates a desemnat 30 de companii Best Employers in Europa Centrala si de Est, patru dintre acestea sunt din Romania.

In categoria companiilor mici si mijlocii din cadrul studiului Best Employers 2008/2009 in Europa Centrala si de Est, primul loc a fost ocupat de compania Ceva Logistics Turcia, iar Ritz Carlton Turcia a ocupat locul intai in categoria companiilor mari. Cinci companii participante au primit premiul special de excelenta pentru rezultatele obtinute ca Best Employer la nivel regional deoarece au fost desemnate ca Best Employer in cel putin trei tari, acestea fiind: Microsoft, Hilti, DHL, McDonald's si GlaxoSmithKline. Cele patru companii cu cei mai buni angajati din Romania sunt: Adobe Systems, Syngenta Agro, Tuca Zbarcea & Asociatii si McDonald's Romania.

Pentru realizarea studiului Hewitt a analizat opiniile a 160.000 de angajati si 4.000 de manageri de top, din 700 companii, din 11 tari, Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Turcia, Polonia, Romania, Rusia si Ucraina.

Studiul vizeaza calitatea locului de munca, iar scorul final al unei companii este determinat in functie de nivelul de implicare al angajatilor (pondere de 60%) si de alinierea intre opiniile angajatilor, managerilor si HR-ului (pondere de 40%).

"Vestea buna este faptul ca tendinta scaderii motivatiei angajatilor poate fi prevenita. Ultima cercetare efectuata de Hewitt a evidentiat actiunile pe care companiile Best Employers din Europa Centrala si de Est le practica pentru a creste nivelul de implicare si pentru a redobandi increderea si motivatia angajatilor" spune Rita Veres, coordonator de proiecte din cadrul Hewitt Europe.

Studiul, care este afectuat anual in parteneriat media cu Wall Street Journal Europa, releva in acest an o scadere a implicarii angajatilor in firme cu 31%, fata de 15% in anii trecuti.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: