Banca Nationala a aprobat modificarea codului Depozitarului Central, urmatorul pas este la CNVM

Data publicarii: 11-06-2009 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat modificarile aduse codului Depozitarului Central, care vizau imprumuturile de actiuni, ultimul pas in implementarea acestor instrumente fiind aprobarea CNVM, a declaratAdriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului.

"BNR a aprobat modificarile referitoare la imprumuturile de actiuni, dar ramane ca aceste modificari sa fie aprobate si de CNVM pentru a intra in vigoare. Acesta este procedura aprobarii: intai orice modificare de cod este aprobata de consiliul de administratie al Depozitarului, apoi de BNR si in ultimul rand de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare", a explicat Tanasoiu.

Imprumutul de actiuni va permite Bursei sa introduca vanzarile in lipsa (short selling), astfel incat brokerii vor avea posibilitatea sa imprumute clientilor actiuni.

Vanzarea in lipsa (short selling) reprezinta o tehnica de tranzactionare prin care investitorul vinde titluri de valoare, bunuri sau devize pe care nu le detine si care, de obicei, sunt imprumutate de la broker sau de la un alt investitor.

Vanzatorul mizeaza pe o scadere a pietei, astfel incat sa poata cumpara ulterior titlurile la un pret mai mic si sa obtina profit.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: