Peste 95% din dealerii viabili ai GM vor sa faca parte din noua companie

Data publicarii: 12-06-2009 | International

Mai mult de 95% din dealerii General Motors Corp, considerati viabili, au fost de acord, in scris sau verbal, sa faca parte din noua companie restructurata, a spus vineri directorul executiv al producatorului auto, Fritz Henderson, scrie Reuters.

Acesta a declarat in fata unei subcomisii a Camerei Reprezentantilor ca aproape 90% din dealerii programati sa fie inchisi au fost de acord cu termenii acestei decizii.

La sfarsitul lui 2008, GM avea peste 6.200 de dealeri in Statele Unite si a prezentat un plan grupului pentru sectorul auto, in fruntea caruia se afla fostul bacher de investitii Steve Rattner, conform caruia va reduce cu aproximativ 25%, la aproape 4.100, numarul dealerilor in urmatorii cinci ani.

GM, odata un simbol al economiei americane, a depus cererea pentru intrarea in faliment, iar pachetul majoritar de actiuni in noul grup restructurat va fi detinut de contribuabili.

Guvernul SUA va detine 60% din grup, iar o participatie de 12% va apartine guvernului canadian, care imprumuta 9,5 miliarde dolari grupului.

Cererea pentru intrarea in faliment, considerat imposibil de sefii grupului, anul trecut, marcheaza declinul unei companii care a fost timp de 77 de ani cel mai mare constructor auto mondial si care producea jumatate din masinile cumparate in SUA.

NewsIn