Copiii de pana la 12 ani vor fi cazati gratuit in majoritatea hotelurilor de pe litoral

Data publicarii: 15-06-2009 | Turism

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor fi cazati gratuit in camera cu parintii lor, incepand de luni, in circa 80% din hotelurile de pe litoral, a anuntat, sambata, in statiunea Mamaia, Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Corina Martin a declarat ca majoritatea hotelierilor de pe litoral au decis, in urma consultarilor cu ANAT, sa cazeze gratuit cate un copil de pana la 12 ani care isi petrece concediul la mare cu parintii.

"Saptamana trecuta, ANAT-ul a desfasurat o sedinta a Comisiei de Turism. Colegii mei, cei mai mari tour-operatori din tara, au vrut sa tina sedinta aici si am vrut sa ne intalnim cu reprezentantii hotelierilor. Au participat reprezentanti ai Asociatiei Patronale Mamaia si ai hotelierilor din sudul litoralului. Le-am propus hotelierilor un parteneriat de acest gen, sa iesim cu programe noi, cu pachete noi. Le-am propus sa dam un semnal ca si in Romania se va practica, la cat mai multe hoteluri, o politica de tarif pentru copii care sa semene cu politica altor destinatii. Am propus ca un copil pana in 12 ani sa aiba cazarea gratuita in camera cu parintii. Nu vorbim de masa. Si in nordul si sudul litoralului s-a cazut de acord sa faca acest lucru", a afirmat Corina Martin.

Presedintele ANAT a precizat ca, dupa primele consultari, 80% dintre hotelieri vor aplica aceasta masura. Mai mult, o serie de hotelieri au declarat ca vor accepta cate doi copii gratuit in camera.

Corina Martin a precizat ca gratuitatea se va aplica numai pentru serviciile de cazare, nu si pentru cele de masa. 

Unele hoteluri de pe litoral aplica deja unele gratuitati sau reduceri pentru copii.

NewsIn