Vasilescu: Bancile nu vor mai da credite pana cand populatia nu isi va recapata capacitatea de indatorare

Data publicarii: 15-06-2009 | Finante-Banci

Bancile vor sa reia creditarea, insa nu pot din cauza populatiei. Romanii si-au depasit deja capacitatea de indatorare si pana cand nu isi vor reveni, bancile nu vor putea sa mai dea credite, sustine consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

''Bancile sunt interesate sa dea credite pentru ca ele nu pot sa traiasca si sa faca profit decat din credite. Bancile au cautat toate canalele prin care in perioada urmatoare sa inceapa creditarea, insa le gaseste foarte greu. La populatie s-a ajuns la o saturatie. Populatia Romaniei a cam epuizat capacitatea de indatorare si trebui sa mai treaca ceva timp pana sa isi revina'', a declarat Adrian Vasilescu in emisiunea ''3x3'' moderata de Stelian Tanase.

Practic pana la inceputul crizei economice  bancile au acordat foarte multe credite, atingand nivelul maxim posibil pentru veniturile romanilor.

Consilierul guvernatorului BNR spune insa ca un factor favorabil, care ar putea duce la relansarea creditarii in Romania, va fi programul ''Prima casa''.

Realitatea.net