BCR BpL si-a majorat capitalul social cu 55%, la 70 milioane lei

Data publicarii: 16-06-2009 | Finante-Banci

BCR Banca pentru Locuinte si-a majorat capitalul social cu 55%, respectiv cu 25 milioane lei, pana la 70 milioane lei, prin intermediul unei emisiuni de actiuni, arata o hotarare a adunarii generale a actionarilor bancii.

Astfel, conform hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BCR BpL din data de 7 mai 2009, capitalul social al bancii a fost majorat "prin emisiunea unui numar de 25 milioane actiuni cu o valoare totala de 25 milioane lei, oferite spre subscriere proportional cu contributia fiecarui actionar la capitalul social", varsamintele pentru realizarea majorarii fiind efectuate pana la 12 mai.

In urma acestei majorari, capitalul social al bancii este impartit in 70 milioane actiuni nominative ordinare, fiecare actiune avand o valoare nominala de 1 leu, cei 2 actionari ai bancii, Banca Comerciala Romana si Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft, pastrandu-si participatia la acelasi nivel, de 80%, respectiv 20%.

Banca, parte a grupului BCR, este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna iulie a anului 2008, cu produse de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: