Basescu: O problema majora pentru Romania si pentru ansamblul UE este cea a locurilor de munca

Data publicarii: 16-06-2009 | Economie

Presedintele Trian Basescu a declarat marti, la Adunarea Generala Extraordinara a Grupului I al Comitetul Economic si Social European, ca, in contextul actualei crize, o problema majora atat pentru Romania cat si pentru ansamblul Uniunii Europene este cea a locurilor de munca.

"O problema majora atat pentru Romania cat si pentru ansamblul Uniunii Europene este cea a locurilor de munca, a ocuparii fortei de munca. Astazi exista multe motive de nemultumire legate atat de aspectul cantitativ, cat si de cel calitativ. Mana de lucru este insuficienta, mai ales insuficient sau inadecvant calificata. In plus, contractia cererii interne si a pietelor de export determina o crestere a spectrului somajului. Datorita crizei, sectoare intregi si-au redus activitatea afectand viata a mii de persoane. Nu trebuie sa intoarcem spatele acestor oameni, ei trebuie sa fie sprijiniti prin programe de reconversie profesionala, astef incat sa aiba o sansa in gasirea unui nou loc de munca", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a insistat in discursul sau asupra problemei somajului si a subliniat eforturile care trebuie depuse de autoritati pentru crearea de noi locuri de munca. "Transmit partenerilor sociali ca imi sunt cunoscute problemele cu care cetatenii se confrunta. Va asigur ca autoritatile depun eforturi in vederea solutionarii lor", a adaugat presedintele Basescu.

De asemenea, seful statului a insistat asupra necesitatii reformarii sistemului de educatie si a importantei investitiilor in infrastructura. Nu in ultimul rand, Traian Basescu a sustinut ca este necesara o flexibilizare a conditiilor de creditare de catre banci dar si o mai buna reglementare si supraveghere a sistemului finaciar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: