Groupama a primit acordul CSA pentru fuziunea afacerilor din Romania

Data publicarii: 18-06-2009 | Afaceri

Grupul francez de asigurari Groupama a primit acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru proiectul de fuziune a celor trei afaceri pe care le detine in Romania si va lansa la finalul lui septembrie noul brand, a anuntat compania.

"Noul brand va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii septembrie, urmand ca integrarea completa a celor trei operatiuni pe care Groupama le detine in Romania sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an", se spune in comunicatul remis de companie.

Groupama a preluat in Romania companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, care vor fi fuzionate, iar compania care va rezulta se va numi Groupama Asigurari. Groupama va intreprinde in perioada urmatoare demersurile legale necesare pentru inregistrarea noii companii la Registrul Comertului.

Compania precizeaza ca proiectul aprobat de CSA presupune fuziunea Asiban si a BT Asigurari si crearea unei companii cu o noua structura organizationala si de management. In cazul OTP Garancia, integrarea in noua companie se va produce gradual, "mai intai prin absorbtia personalului din vanzari, urmand ca fuziunea sa se finalizeze din punct de vedere tehnic pana la inceputul anului 2010".

Noua companie nu va fi construita pe structura niciuneia dintre cele trei companii detinute de Groupama, precizeaza compania.

Potrivit proiectului de fuziune, publicat saptamana trecuta in Monitorul Oficial, BT Asigurari va absorbi Asiban, motiv pentru care va emite cate 316 actiuni noi pentru fiecare titlu Asiban, iar capitalul societatii absorbante va creste de 3,5 ori, la 1,042 miliarde lei. Ca rezultat al fuziunii, societatea absorbita (Asiban) se va dizolva fara lichidare si totalitatea patrimoniului sau va fi transmis catre BT Asigurari, in calitate de societate absorbanta. Noua entitate isi va schimba numele in Groupama Asigurari.

Dupa fuziune, Groupama SA va controla 99,99997% din capitalul noii societati, iar Groupama Investissements SAS va detine restul de actiuni.

Companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia au inregistrat anul trecut un total de prime brute subscrise de peste 1 miliard lei (272,5 milioane euro), in crestere cu 17,76% fata de anul anterior.

Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro.

Anul trecut, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: