Grigore Chis este noul director general al Broker Cluj, dupa decizia consiliului de administratie

Data publicarii: 19-06-2009 | HR/Cariere

Consiliul de administratie al Broker Cluj (BRK) a numit joi o noua echipa executiva, Grigore Chis urmand sa ocupe din 1 iulie functia de director general, iar Florica Venter va fi directorul general adjunct, a anuntat casa de brokeraj.

Totodata, Darie Moldovan, care a fost director general adjunct in perioada interimatului va fi revocat din functie.

In a doua jumatate a lunii aprilie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare ii avizase pe Florica Venter si pe Darie Moldovan in functiile de director general interimar, respectiv director adjunct ai Broker Cluj, dupa ce fosta conducere fusese destituita, pentru mai multe nereguli descoperite la casa de brokeraj.

In luna aprilie, CNVM le-a interzis, fostilor sefi de la Broker Cluj, Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru cinci, respectiv trei ani, iar casa de brokeraj a fost amendata de 724.000 lei.

In acelasi timp, la aceea data arbitrul pietei de capital a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei.

Broker Cluj a intrat in vizorul CNVM dupa ce, in ianuarie, au iesit la iveala probleme la sucursala din Deva, motiv pentru care Comisia a luat atunci decizia de a suspenda pentru doua saptamani autorizatia de functionare a casei de brokeraj si actiunile tranzactionate pe Bursa

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Ulterior, casa de brokeraj a inaintat o contestatie, in care invoca "modul ilegal si defectuos" prin care Comisia a comunicat deciziile de suspendare, dar contestatia a fost respinsa.

Titlurile Broker Cluj sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK.

NewsIn