Majoritatea companiilor se gandesc la noi reduceri de personal pana la sfarsitul anului

Data publicarii: 19-06-2009 | HR/Cariere

Desi analistii economici sunt de parere ca ceea ce a fost mai greu a trecut, ultimul studiu al firmei de consultanta Mercer arata ca, la nivel global, majoritatea companiilor inca se gandesc la reduceri de personal in urmatoarele luni.

58% dintre cele 2.100 companii din 90 de tari chestionate in luna mai de Mercer au declarat ca au in vedere unele concedieri, insa doar 5% dintre acestea au spus ca se gandesc la planuri masive de reducere a personalului cu o amploare de peste 10% din forta de munca.

Procentajul difera de la o regiune la alta, cifrele cele mai mari inregistrandu-se in Europa, unde 70% dintre angajatori se gandesc la reduceri, din care 10% la reduceri cu mai mult de o zecime din actualul numar al personalului.

Ceva mai bine stau companiile din Statele Unite ale Americii. Aici, 64% dintre angajatori planuiesc concedieri, procent sensibil mai mic decat acum sase luni, cand 74% anuntau astfel de intentii. Mult sub media globala sunt firmele din Asia, unde doar 45% dintre patroni spun ca se gandesc la concedieri.

George Trifu