Lectie de afaceri data de Buffett: 1 miliard de dolari castigati in 6 luni

Data publicarii: 22-06-2009 | Afaceri

Warren Buffet, investitor american aflat pe locul doi in topul celor mai bogati oameni din lume, conform Forbes, ar putea inregistra un profit de 1 miliard de dolari in doar 6 luni de zile ca urmare a investitiei de la inceputul anului in Goldman Sachs, scrie The Guardian.

In septembrie 2008, la putin timp dupa falimentul Lehman Brothers, insa inainte ca Trezoreria americana sa prezinte planurile sale de salvare a industriei bancare, grupul Berkshire Hathaway Inc., controlat de Warren Buffett a investit cinci miliarde de dolari in Goldman Sachs, cumparand actiuni preferentiale si optiuni pentru titluri ordinare.

Grupul financiar american inregistreaza in prezent, potrivit unor surse, cea mai buna perioada din istoria de 140 de ani, pe fondul relaxarii competitiei si a cresterii veniturilor din tranzactii cu valuta, obligatiuni si instrumente fixed-income. De asemenea, angajatii Goldman Sachs (28.000 de angajati la nivel mondial) urmeaza sa primeasca cele mai mari bonusuri acordate vreodata.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: