Anglo American confirma ca a primit o oferta de preluare din partea Xstrata

Data publicarii: 22-06-2009 | International

Grupul minier Anglo American a confirmat luni ca a primit o propunere de preluare din partea companiei Xstrata, fara sa isi mentioneze intentiile, precizand ca situatia este intr-un stadiu preliminar, relateaza AFP.

Intr-un scurt comunicat, Anglo American a luat la cunostinta speculatiile din presa in legatura cu un astfel de acord. Grupul a confirmat ca "a primit o propunere preliminara din partea Xstrata , ce ar putea duce la o tranzactie".

Anglo American mai precizeaza ca "situatia este intr-un stadiu foarte preliminar si nu exista nicio certitudine ca va exista o tranzactie". "Un nou anunt va fi facut in momentul potrivit, daca va fi cazul", a concluzionat grupul.

Xstrata a confirmat deja la sfarsitul saptamanii trecute ca a luat legatura cu grupul concurent Anglo American, pentru a propune o fuziune in valoare de 41 miliarde lire sterline (67,07 miliarde dolari), fuziune prin care s-ar putea duce la formarea unuia dintre cele mai mari grupuri miniere din lume.

Grupul estimeaza ca o fuziune intre cei doi giganti ai sectorului, ce detin active complementare, ar permite obtinerea unui portofoliu diversificat de operatiuni, atat din punct de vedere al materiilor prime cat si geografic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: