Apple a vandut peste un milion de telefoane iPhone 3GS in primele trei zile de la lansare

Data publicarii: 23-06-2009 | International

Apple Inc. a anuntat luni ca a vandut peste un milion de unitati din cel mai nou model de telefon mobil produs de companie, iPhone 3GS, in primele trei zile de la lansare, a anuntat compania, citata de Reuters.

Anuntul a dus la aprecierea titlurilor Apple cu aproximativ 1%, dupa ce actiunile se depreciasera initial cu 1%, odata cu publicarea unui articol in cursul weekendului, conform caruia directorul executiv al Apple, Steve Jobs, ar fi efectuat un transplant de ficat in urma cu doua luni.

Apple nu a dorit sa comenteze aceasta informatie, precizand doar ca se asteapta ca Jobs sa revina la munca pana la sfarsitul lunii, informeaza Reuters.

Jobs, ce a supravietuit cancerului pancreatic, este vazut ca principala forta in dezvoltarea produselor iPod, iPhone si a altor produse emblematice pentru compania Apple. Acesta a intrat in concediu medical in ianuarie, dupa ce a descoperit ca problemele sale de sanatate sunt "mai complexe" decat credea initial.

Noua versiune de software iPhone 3.0 a fost descarcata de sase milioane clienti in primele cinci zile de la lansare, a anuntat Apple intr-un comunicat emis luni.

Modelul iPhone 3GS, ce ofera viteze mai mari, o durata de viata mai indelungata a bateriei si posibilitatea de a face filme, a fost lansat la sfarsitul saptamanii trecute.

Profitul si vanzarile Apple din primul trimestru fiscal au depasit estimarile analistilor, in conditiile in care SUA s-au confruntat cu cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 40 de ani, din cauza crizei economice globale.

Profitul net din primul trimestru fiscal a urcat cu 1,5%, la 1,61 miliarde dolari, sau 1,78 dolari/actiune, a anuntat compania. De asemenea, vanzarile au crescut cu 5,8%, la 10,2 miliarde dolari, in intervalul incheiat in decembrie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: