Cautarea dupa imagini, noua ambitie a Google

Data publicarii: 23-06-2009 | IT&C

Google, cel mai cunoscut motor de cautare pe intenet, vrea sa-si diversifice serviciile prin functia de cautare dupa imagine. Functia ar putea fi utila, de exemplu, celor care au fost impresionati de o imagine sau un peisaj neasociat cu o descriere a locului surprins in fotografie.

Ei pot introduce URL-ul pozei pe site-ul Google, dupa care motoarele companiei cauta in uriasa baza de fotografii, despre care oficialii gigantului online spun ca inmagazineaza peste 40 de milioane de imagini din intreaga lume.

Numarul ar putea fi conform cu realitatea daca avem in vedere ca Google opereaza serviciile de image-sharing Picasa si Panoromio, unde utilizatorii isi pot downloada fotografiile facute in timpul calatoriilor.

Proiectul se afla inca pe masa de lucru a cercetatorilor, o prima schita urmand sa fie prezentata zilele urmatoare in cadrul Computer Vision and Pattern Recognition Conference din Miami. Principala problema consta in rafinarea tehnicii de recunoastere a imaginilor pe baza unor algoritmi precisi.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: