Treichl (Erste): Creditele neperformante vor mai continua sa creasca pentru cateva luni

Data publicarii: 25-06-2009 | Finante-Banci

Creditele neperformante vor continua, probabil, sa creasca, in urmatoarele cateva luni, insa in BCR va incerca sa restructureze o parte cat mai mare a acestora, astfel incat sa nu se transforme in pierdere, a declarat directorul executiv al Erste Group, Andreas Treichl.

"Creditele neperformante nu sunt o problema doar pentru BCR sau pentru Romania. Acestea cresc peste tot. Trebuie sa tinem cont, insa, ca imprumuturile neperformante nu sunt neaparat pierdere. Multe pot fi restructurate. Evolutia lor depinde si de cat va dura criza si de calitatea portofoliilor bancilor. BCR are un portofoliu bun", a spus Treichl.

El a completat ca nivelul imprumuturilor neperformante nu a ajuns inca la un varf si ca, probabil va mai continua sa creasca "pentru cateva luni".

Seful Erste a mentionat ca grupul austriac, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), va continua sa investeasca si sa sustina economia romaneasca, indiferent de cat de ampla va fi contractia economica.

"Nu cred ca pierderea a cateva procente din PIB este un lucru asa de grav. Vom sustine economia romaneasca indiferent daca scaderea PIB va fi de 4,5, 6 sau 7% anul acesta", a mai spus Treichl.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: