Putin a ordonat conducerii unui lant de supermarketuri sa reduca preturile

Data publicarii: 25-06-2009 | International

Primul ministru rus Vladimir Putin a ordonat conducerii unui supermarket, unde efectua o vizita surpriza, sa reduca preturile, conform unui articol publicat joi de cotidianul rus de afaceri Kommersant, citat de AFP.

Vizitand standurile impreuna cu responsabilii lantului de supermarketuri Perekrestok, Putin s-a oprit in fata unui stand de carnati.

"De ce costa carnatii acestia 240 ruble (7,5 dolari) ? Este normal sa fie atat de scumpi?" a declarat Putin, conform cotidianului Kommersant, citat de AFP.

"Dar sunt carnati de calitate!", s-a aparat Iuri Kobaladze, directorul pe relatii comerciale al grupului X5 Retail, proprietar al lantului de supermagazine. "Uitati, cei de aici costa doar 49 de ruble", a adaugat acesta.

"Este prea scump", a replicat primul ministru rus. "Va pot arata care este marja voastra de profit", a continuat Putin, ridicand o hartie. "Pentru acest tip de carnati, marja de profit este de 52%", a continuat acesta.

In raionul de carne, Putin s-a lansat intr-o noua critica impotriva tarifelor supermarketului, estimand ca pretul la carnea de porc este de doua ori mai mare decat ar trebui sa fie.

"Este de doua ori mai scump decat ar trebui. Vi se pare normal? Este prea scump!",  i-a spus Putin lui Kobaladze, care a cedat in cele din urma si a promis "reducerea preturilor incepand de vineri", informeaza Interfax.

Inainte de aceasta vizita, Putin a mai cerut, cu ocazia unei sedinte de guvern, o echilibrare a preturilor intre producatori, distribuitori si consumatori, in numele "echitatii sociale", intr-o perioada in care Rusia trece printr-o perioada de criza.

Vizita sa de la supermarket intervine la doar cateva saptamani dupa episodul foarte teatral al lui Vladimir Putin care, aflat intr-o vizita in Sankt Petersburg la o fabrica de ciment, aflata aproape de faliment, a cerut oligarhului Oleg Deripaska, proprietar al fabricii, sa semneze un contract, aruncand un stilou in directia acestuia.

Rusia se confrunta cu cea mai grava recesiune din ultimul deceniu, iar rata somajului se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii noua ani, ceea ce alimenteaza temerile de proteste masive.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: