Boc spune ca TVA nu se va majora, dupa ce consilierul sau a anuntat o posibila crestere a taxelor

Data publicarii: 26-06-2009 | Finante-Banci

Guvernul nu are in vedere majorarea TVA, in acest moment nefiind discutata o asemenea propunere, a declarat premierul Emil Boc, referindu-se la declaratiile consilierului sau, Andreea Vass, care a estimat o scadere anuala a economiei de pana la -9% in T2, ce ar putea fi urmata de cresterea taxelor.

"Nu avem in vedere majorarea TVA, estimarea economica o vom face dupa finalizarea trimestrului II. Dar nu avem aceste date despre care dumneavoastra vorbiti. Nici nu avem in vedere majorarea TVA. In acest moment nu am discutat o asemenea propunere", a declarat Boc.

Consilierul Andreea Vass a declarat marti la RFI ca economia Romaniei ar putea avea in trimestrul al doilea o contractie anuala de pana la -9%. Acest lucru va fi urmat de o ajustare a politicii fiscale, a mai spus Vass: ori se maresc taxele, ori scad salariile bugetarilor, ori statul va da afara oameni. "Ceea ce ramane sub semnul intrebarii tine de reforma administratiei publice, unde avem de ales intre trei optiuni: ori vom creste taxele pentru a colecta mai multe venituri bugetare, ca sa reusim sa acoperim cheltuielile, ori diminuam numarul de angajati in aparatul public sau diminuam salariile in acest domeniu", a declarat consilierul personal al premierului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: