Millennium Bank va acorda doar credite in euro prin Prima Casa, cu un plafon de 30 milioane euro

Data publicarii: 27-06-2009 | Finante-Banci

Millennium Bank Romania a aprobat un plafon de 30 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casa, doar in moneda europeana, la o dobanda egala cu rata EURIBOR la 3 luni plus 4 puncte procentuale, a spus seful departamentului de comunicare al bancii, Oana Ghica.

"Nu excludem insa majorarea acestui plafon, in functie de evolutia programului", a precizat Ghica.

Pana la termenul limita impus de guvern, 20 de banci au depus oferte: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Valoarea creditelor pe care cele 20 de banci care au depus oferte sunt dispuse sa le acorde este de 1,457 miliarde euro, peste plafonul impus de guvern, de 1 miliard de euro. Redistribuirea fondurilor pentru fiecare banca se va face dupa metoda pro-rata.

Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. In prezent, Millennium Bank are 71 de unitati in Romania, dintre care 23 de centre financiare, 47 de centre de credit si o sucursala de private banking.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: