Disperate ca nu isi vand pachetele, agentiile de turism incep sa taie din tarife

Data publicarii: 27-06-2009 | Turism

Turoperatorii nu mai stiu ce sa faca sa-si vanda pachetele de vacanta, pe care le-au contractat inainte de criza. Ei incearca sa se adapteze tendintei turistilor romani de a cauta oferte speciale si vin in intampinarea acestora cu oferte speciale. "Pe fondul crizei, hotelierii, marii turoperatori si agentiile de turism au inceput sa ofere reduceri atat pentru vacantele interne, cat si pentru cele externe. Discounturile sunt cuprinse intre 5 si 10% in functie de destinatie si unitatea hoteliera.

In ceea ce priveste numarul rezervarilor, acesta este similar cu anul trecut, insa ca valoare, pret per unitate, va fi o scadere. Se resimte o reducere a bugetelor alocate vacantelor, astfel incat turistii aleg vacantele mai ieftine si opteaza pentru transport cu masina proprie astfel incat impactul de 200 euro al biletului de avion sa nu se mai reflecte in pretul final", a declarat Marius Usturoiu, director Mareea Travel.

Mai mult, reprezentantii din turism sustin ca, pentru a nu ramane cu locurile neocupate, atat hotelierii, cat si turoperatorii au inceput sa reduca din comisioanele aplicate. "Ofertele speciale au mai multe cauze. La baza este faptul ca bugetul de vacanta al romanilor a fost si el redus, astfel incat hotelierii, agentiile de turism, agentiile de ticketing isi reduc comisioanele si incearca sa ofere un produs finit cat mai ieftin. Au scazut inclusiv preturile vacantelor scumpe", a declarat Ciprian Enea, Consultant Bestturism.

Agentiile au reduceri cuprinse intre 50 si 230 de euro

In acest sezon, agentiile de turism taie si ele din tarifele vacantelor. Reducerile se refera in special la destinatiile mai indepartate: Spania, Tenerife sau Portugalia. "Am redus cu 50 de euro preturile pachetelor pentru Cipru, Portugalia, Spania - Costa del Sol si Costa Brava", ne-a spus Tatiana Bulubica, director de marketing al Perfect Tour. Sejururile in Tenerife au chiar discounturi mai mari. Acestea sunt cuprinse intre 150 si 230 de euro, potrivit unui comunicat al J'Info Tours.

"Preturile vacantelor in Tenerife cu plecare din 3 iulie sunt mai mici cu aproximativ 150-230 de euro, in functie de reducerea oferita de unitatea hoteliera respectiva. Discounturile sunt aplicate de hoteluri de trei, patru si cinci stele", se arata in comunicatul agentiei. O alta oferta, Last Minute, ofera turistilor un pachet de doua persoane, la pret de una, in Costa Adeje din Tenerife. Pretul pentru sase nopti, pentru doua persoane, in camera dubla la Aparthotel Santa Maria de trei stele, este de 569 euro, iar plecarea se face in data de 2 iulie. In pret este inclus micul dejun, biletul de avion, cazare 6 nopti, transfer aeroport, asistenta turistica si ghid vorbitor limba romana. Preturile nu includ taxe de aeroport (114 euro/persoana) si nici asigurarea medicala.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: