Casa de 125 de milioane de dolari asteapta de doi ani un cumparator. Cum arata cele mai scumpe case din SUA

Data publicarii: 27-06-2009 | International

Cele mai scumpe case din Statele Unite scoase la vanzare continua sa isi astepte potentialii clienti de mai bine de doi ani, relateaza revista Forbes. Cu preturi care trec si de 100 de milioane de dolari, proprietatile respective sunt ignorate, chiar daca proprietarii, in urma crizei, au scazut pretul chiar si cu 50 de milioane de dolari. Agentii imobiliari din Statele Unite spun insa, ca anul acesta nu s-au vandut decat doua proprietati mai scumpe de 30 de milioane de dolari, cele care trec de 100 de milioane avand putine sanse de a fi cumparate.

Cea mai scumpa proprietate disponibila in momentul de fata este asa numita "Fleur de Lys", un palat de 125 de milioane de euro, situat in Beverly Hills. Construit dupa modelul celui de la Versailles, palatul are 13.716 metri patrati, intreaga proprietate intinzandu-se pe cinci hectare. Palatul dispune de o sala de proiectii cinematografice de 50 de locuri si este vanduta impreuna cu o biblioteca plina de editii princeps de mare valoare. Garajul poate gazdui noua automobile.

Pe locul doi in top, la pretul de 100 de milioane de dolari, este palatul denumit "Tranquility", situat pe marginea lacului Tahoe din statul american Nevada. Proprietatea se intinde pe 210 hectare, casa in sine avand 6.096 de metri patrati. Pivnita este dotata cu 3.500 de sticle de vin, casa dispunand si de o piscina interioara si un cinematograf de 19 locuri.

Locul trei este detinut de un palat din Bel Air, California care costa 85 de milioane de dolari. Proprietatea inconjurata de un zid lung de 305 metri si inalt de 10 are 2,2 hectare, palatul in sine avand 14.630 de metri patrati. Acesta include 10 dormitoare si 14 bai. Terenul din jurul casei dispune de un lac artificial si mai multe piscine si gradini. Garajul poate gazdui 20 de automobile.

Pe locul patru, cu pretul de 75 de milioane de dolari (scazut de la 125) se situeaza asa-numita "Dunnellen Hall", din statul american Connecticut. Proprietatea se intinde pe cuprinsul a 40 de hectare, care includ dealuri, pajisti si zone impadurite. Palatul in sine are 6.673 de metri patrati, 14 dormitoare si 13 bai. Inauntru gasim si o piscina lunga de 15 metri.

Locul cinci, la pretul de 75 de milioane de dolari, este ocupat de o casa de 6.400 de metri patrati din orasul New York. Aceasta dispune de o curte interioara, o gradina, pivnita pentru vinuri, terasa pe acoperis, sauna, sala de gimnastica, trei camere pentru servitori si 10 bai.

Topul realizat de revista Forbes include doar proprietatile scoase la vanzare in momentul de fata. Altfel, topul ar fi fost condus de palatul fostului producator tv Aaron Spelling, din cartierul Holmby Hills, Los Angeles, evaluata la 150 de milioane de dolari. Desi a fost scos in 2007 la vanzare, palatul de 123 de camere nu mai figureaza momentan pe lista caselor de vanzare.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: