Clienti platiti cu 25.000 de lire sterline pentru a-si muta creditele la alte banci

Data publicarii: 29-06-2009 | Finante-Banci

Cateva mii de clienti ai unor banci din Marea Britanie sunt incurajati de institutiile de credit de la care s-au imprumutat pentru achizitia de locuinte sa-si mute ipotecile la alte banci, scrie The Telegraph.

Pentru a fi mai convingatori, creditorii s-au oferit sa reduca sumele ce ar trebui returnate de catre clienti cu pana la 20%, ceea ce in unele cazuri insemna aproape 25.000 lire sterline. 

Oferta este adresta mai ales celor care si-au vazut casele devalorizate pana la un nivel inferior sumei imprumtate, urmare a prabusirii pietei imobiliare din Marea Britanie. Cei aflati in aceasta situatie, in mod obisnuit, au putine sanse sa-si refinanteze imprumutul si, de cele mai multe ori, incearca sa renegocieze conditiile cu institutia initiala.

Insa, prin reducerea sumelor datorate, banci specializate in credite ipotecare precum GMAC, Advantage (parte a Morgan Stanley) sau Edeus, spera sa isi subtieze portofoliul de clienti cu risc crescut.

"Este o situatie prin care ambele parti castiga. Noi prin restrangerea portofoliului de credite riscante, clientii prin gasirea unor oferte de finantare mai bune", declara un oficial al GMAC.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: