Boc: Guvernul se va consulta cu FMI si CE in legatura cu neimpozitarea profitului reinvestit

Data publicarii: 30-06-2009 | Economie

Premierul Emil Boc a declarat ca Executivul va discuta cu FMI si CE despre intentia autoritatilor de la Bucuresti privind neimpozitarea profitului reinvestit, pentru ca aplicarea acestei masuri sa nu afecteze deficitul bugetar negociat cu cele doua institutii internationale.

"Dorim sa discutam acest aspect atat cu CE cat si cu FMI, pentru a putea implementa aceasta masura. Trebuie gasit un echilibru si trebuie gasita acceptarea celor doua foruri cu care suntem in parteneriat pentru deficitul bugetar", a declarat Boc, in cadrul unui forum de discutii organizat de o firma de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor.

Premierul a precizat ca, in privinta deficitului bugetar, exista o tripla constrangere: declansarea procedurii de deficit bugetar impotriva Romaniei de catre Comisia Europeana, deficitul negociat cu FMI si CE, dar si "povara crizei economice".

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International, in cadrul aranjamentului de finantare de 20 miliarde euro cu institutiile internationale, sa mentina in acest an deficitul bugetar la cel mult 4,6% din PIB, dupa standardele romanesti, sau 5,1% din PIB, dupa standardul european ESA 95.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: