Adrian Vasilescu: Trecerea de la o cota unica la un impozit progresiv ar fi o masura eronata

Data publicarii: 01-07-2009 | Finante-Banci

Reducerea TVA la alimente si introducerea impozitului progresivar fi doua masuri care ar afecta veniturile bugetare. Aceasta este pozitia consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

"Capitolul de venituri in buget este in mare suferinta. A mai reduce si TVA-ul la alimente insemnaa sa mai dai o lovitura bugetului in conditiile in care este puternic lovit. Daca ar urca TVA-ul atunci categoric am avea o inflatie devastatoare pentru ca toti se vor repezi sa isi majoreze preturile", a spus Adrian Vasilescu care a atras atentia ca "Suntem in criza si in astfel de perioade este foarte complicat sa schimbi sistemul de impozite fie ca il duci in sus sau in jos".

Legat de impozitul progresiv, Vasilescu a apreciat ca "ar fi acelasi efect.  In conditiile acestea, trecerea de la o cota unica la un impozit progresiv ar fi o masura eronata".

Intrebat daca a discutat majorarea TVA la 22% si a cotei unice la 18% in 2010 si reducerea TVA la alimentele de baza la 5%, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea a negat categoric astfel de discutii. 

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: