BCR reduce dobanzile la credite in lei si depozite in lei si euro

Data publicarii: 01-07-2009 | Finante-Banci

Incepand cu data de 1 iulie 2009, Banca Comerciala Romana (BCR) va reduce nivelul dobanzilor aferente creditelor si depozitelor, ca urmare a masurilor de politica monetara adoptate de BNR, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Pentru creditele in lei, acordate clientilor corporativi, dobanzile vor scadea cu pana la 3%, in functie de tipul de dobanda atasat, scadenta si profilul de risc al clientului. Decizia BCR va afecta nu numai creditele nou acordate, ci si cele aflate in sold, in cazul in care exista atasate dobanzi variabile. In functie de toti acesti indici, nivelul dobanzilor BCR pentru creditele corporate va porni de la 13%.

"Reducerea semnificativa a costului creditelor va ajuta in mod real clientii BCR, cu precadere IMM-urile, sa depaseasca dificultatilr perioadei si chiar sa isi relanseze afacerile. Monitorizam permanent evolutiile din economie si, in limitele impuse de contextul actual, facem tot ce putem pentru a ne sprijini clientii, cu un control adecvat al riscului", a explicat Wolfgang Schoiswohl, vicepresedinte executiv Corporate Banking si Trezorerie & Piete de Capital al BCR.

Scaderea dobanzilor este valabila si pentru depozitele si conturile de economii, acestea avand nivele de pana la 11,5% pe an la lei si 3,8% pe an pentu euro. In cazul persoanelor juridice care au depozite standard in lei, euro, ori au un cont IDEAL BCR, dobanzile vor scadea cu 0,5%, in timp ce in cazul contului BCR IDEAL Micro, modificarea este cuprinsa intre 0,5 si 1 puncte procentuale.

Pentu persoanele fizice care au depozite in lei, cu dobanda fizica, scaderea va varia intre 0,25% si 1,75%, in functie de suma depusa, iar depozitele in euro vor cunoaste o scadere maxima de 1 punct procentual.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: