Trei comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General au fost trimisi in judecata

Data publicarii: 02-07-2009 | Finante-Banci

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata trei comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General pentru primirea a 1000 de lei, pentru ca, in schimbul banilor, sa aplice, in mod nelegal, o sanctiune contraventionala mai blanda unei firme.

Potrivit unui comunicat remis joi de DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Augustin Voinea, si Tudor Marius-Iordan, ambii comisari in cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

De asemenea, a fost deferit justitiei Eugen Ionescu, din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la luare de mita.
 
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la data de 23 februarie 2009, cu ocazia unui control desfasurat la punctul de lucru al unei societati comerciale din Bucuresti, Augustin Voinea si Tudor Marius Iordan, cu ajutorul lui Ionescu, au primit de la reprezentantul firmei respective suma de 1000 lei, pentru ca, in schimbul banilor, sa aplice, in mod nelegal, o sanctiune contraventionala mai blanda in legatura cu neregulile constatate, referitoare la comercializarea bauturilor alcoolice. In acest sens, spun procurorii Voinea si Tudor Marius - Iordan au intocmit un proces verbal de sanctionare contraventionala in fals, in care au consemnat date nereale cu privire la cantitatea de bauturi alcoolice detinute ilegale de comerciantul respectiv, document pe care l-au depus la sediul Garzii Financiare.

In aceasta modalitate, reprezentantii societatii comerciale controlate au fost exonerati de la plata unei amenzi contraventionale (intre 20.000 si 100.000 lei) si de la confiscarea cantitatii de 180 de litri de bauturi alcoolice.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: