Vacanta in strainatate, mai accesibila

Data publicarii: Astazi, 03-07-2009 | Turism

Destinatiile turistice cele mai populare au anul acesta preturi mai mici cu pana la 50%.

Mai multe oferte speciale ca niciodata, cu preturi cu pana la 50% mai mici. Criza a ieftinit vizibil vacantele romanilor, fata de anii trecuti. Cele mai mari reduceri se gasesc la ofertele in strainatate. In topul promotiilor se afla destinatii din Grecia si Turcia, urmate indeaproape de Bulgaria, Tunisia sau Malta.

In Romania, criza financiara a pus capat lantului de scumpiri din fiecare an. Daca, pana acum, preturile la pachetele de vacanta cresteau cu pana la 10% in fiecare nou sezon, de data aceasta hotelierii au fost nevoiti sa se multumeasca cu incasarile de anul trecut. Si pentru ca numarul de turisti a fost mai mic, in aceeasi bani operatorii au introdus mai multe servicii, pentru care impusesera initial taxe suplimentare.

Grecia, topul discountelor

In topul destinatiilor ieftine conduce detasat Grecia continentala, prin celebrele Paralia Katerini, Olympic Beach sau Halkidiki. In plin sezon, un sejur de o saptamana cu autocarul, cazare si mic dejun costa in jur de 130 de euro de persoana. Asta, in conditiile in care, in luna iunie, cu 100 de euro puteau calatori doua persoane, oferta care va putea fi din nou accesibila in septembrie. "Pe fondul crizei, companiile aeriene au redus mult preturile. Astfel, avem astazi oferte spre Creta cu 200-250 de euro", spune Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

Tarifele sunt mai mici decat anul trecut, iar copiii intre 0-2 ani au gratuitate, explica si un reprezentant al agentiei Christian Tour. "Practic, si hotelierii au scazut preturile pe fondul crizei, iar turistii si agentiile au avut de castigat. Pentru Turcia, de exemplu, propunem un pret minim garantat de 299 euro/persoana, pentru un hotel de patru stele cu all inclusive", spune Marius Pandel, director de dezvoltare Christian Tour.

Mari reduceri in Turcia

Preturile mici pentru Turcia s-au datorat ofertelor de earlybooking si last minute si mai putin tarifelor impuse de hotelierii turci. Reducerile de pana la 35% de la inceputul anului i-au atras pe romani ca un magnet, fapt ce i-a convins pe operatori sa mizeze in mod deosebit pe aceasta destinatie.

Daca vanzarile la reduceri au mers struna, preturile intregi nu au avut acelasi succes. Agentii s-au trezit astfel cu multe camere arvunite, pe care le-au vandut cu noi reduceri, sub forma de oferte de ultim moment. Tarifele au scazut astfel de la 500 la 320 de euro/persoana, all inclusive de patru stele sau de la 600 la 400 de euro, la cinci stele.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: