Care sunt gadgeturile de lux preferate de parlamentarii romani

Data publicarii: Astazi, 03-07-2009 | Politica

Gadgeturile si avantajele utilizarii acestora inca reprezinta un mister pentru majoritatea parlamentarilor chestionati de Business Standard, cei mai multi considerand ca este mai comod sa apeleze la serviciile propriei secretare decat sa se puna la curent cu noile tehnologii.

Presedintele Comisiei Economice din Camera Deputatilor, Mihai Tudose (PSD), spune ca singurul sau accesoriu electronic este un telefon Hugo Boss, ale carui functii nu-i sunt cunoscute in totalitate si pe care, oricum, intentioneaza sa-l schimbe.

"N-am decat telefonul asta. Nu-l folosesc decat sa vorbesc si, din cand in cand, mai folosesc calculatorul. Mai am doar un aparat de fotografiat Olympus, de doi ani, cu 12 mega pixeli. Dar nu sunt maniac! Ce-mi trebuie gadgeturi, daca am secretara?!", declara Tudose. De aceeasi parere este si democrat-liberalul Silviu Prigoana, care are insa si un iPhone 3G (primit cadou de la fiul sau, Silvius), pe care il foloseste pentru e-mailuri si pentru a urmari fluxurile de stiri.

"Nu sunt innebunit dupa chestiile astea, nu ma preocupa. De ziua mea, de exemplu, am primit un ceas Mont Blanc, iar cand am vazut cutia, am crezut ca-i pix", spune, amuzat, Prigoana, fluturand un pix romanesc "Extra". Liberala Adriana Saftoiu, posesoarea unui telefon Nokia E71, pe care a instalat mailul personal, se declara atehnica, fiind totodata convinsa ca "acela care a inventat telefonul va merge in Iad".

In schimb, aceasta spune ca are o pasiune pentru agendele stranse de la diversele evenimente la care a participat de-a lungul timpului. "Mai degraba as da cadou una dintre bijuteriile pe care le am decat sa dau o agenda", explica Saftoiu, care are in colectia sa de obiecte de lux si un pix Cartier. Nici colegul sau de partid, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, primul care s-a afisat cu un BlackBerry in sedintele conducerii PNL, nu este fan gadgeturi, asta si din cauza "personalitatii conservatoare", cum ii place sa spuna.

"Nu fac altceva decat sa vorbesc si sa primesc sau sa transmit mailuri pe telefon. Mai am doua ceasuri, unul maro si unul negru, pe care le asortez la ce imbrac. In rest, sunt conservator!", sustine sus si tare Olteanu. Doar un telefon Nokia E71 are si fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei.

"O simpla necesitate, nu o pasiune", explica acesta, sec. Dezinteresul fata de noile tehnologii nu mai este valabil insa in cazul parlamentarilor din Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. Presedintele acestui for, Relu Fenechiu, posesorul unui telefon Nokia E71, este foarte mandru de o pereche de casti ce reduc zgomotul ambiental cu 90%.

"Le folosesc mai ales in avion. Dupa ce ti le pui, nu mai auzi aproape nimic din ceea ce se intampla in jur", arata Fenechiu. Alt membru al acestei comisii, Varujan Pambuccian, spune ca gadgetul sau de suflet este un scanner de carti de vizita, care-i permite stocarea in calculator a datelor oamenilor cu care vine in contact. Deputatul mai are si un BlackBerry Bold, care-i tine loc de GPS si pe care il foloseste pentru a vorbi pe mess, pentru mail sau chiar jocuri Sudoku.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: