Garda Financiara a dat 51.351 de amenzi in cinci luni si a atras la buget 145 milioane lei

Data publicarii: Astazi, 03-07-2009 | Finante-Banci

Garda Financiara a desfasurat 70.015 de controale in primele cinci luni din 2009, in timpul carora a dat 51.351 de amenzi si a atras la buget aproape 145 milioane lei (34,2 milioane euro), a anuntat, vineri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Din acestea au fost incasate 62 milioane lei.

De asemenea, Garda Financiara a confiscat in perioada 1 ianuarie - 31 mai bunuri de 48 milioane lei si a inaintat organelor de urmarire penala, pentru continuarea cercetarilor, 2.186 sesizari penale, prejudiciul stabilit de comisarii Garzii Financiare fiind de peste 1 miliard lei.

Totodata, Garda Financiara a colectat arierate de peste 1,8 miliarde lei.

In intervalul repectiv, Garda Financiara a continuat actiunile de monitorizare a operatiunilor comerciale intracomunitare cu produse accizate, bunuri de consum si produse agricole de natura vegetala si animala si, impreuna cu organele de politie, a participat la actiuni de combatere a faptelor ilicite din domeniile produselor agricole cerealiere, panificatiei, precum si al comercializarii materialelor lemnoase.

Cele doua institutii au monitorizat 17.787 de operatiuni, in baza analizei de risc a activitatii unui numar de 4.396 agenti economici, au dat in consemn, in vederea stoparii activitatii, 268 de agenti economici si au incheiat 146 de sesizari penale pentru prejudicii de 153 milioane lei. In plus, au confiscat bunuri de peste 14,3 milioane lei.

Masurile complementare luate in timpul controalelor au constat in suspendarea activitatii a 1.215 unitati comerciale cu amanuntul, pentru nereguli in ceea ce priveste utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. In alte 209 cazuri s-au facut propuneri in vederea suspendarii activitatii comerciale pentru nerespectarea prevederilor referitoare la regimul produselor accizabile, din Codul de Procedura Fiscala. In aceste cazuri au fost confiscate 65.068 litri de alcool si bauturi alcoolice si 129.102 pachete de tigari.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: