Peste 10.000 de autoturisme s-au intors in parcarile firmelor de leasing

Data publicarii: Astazi, 03-07-2009 | Auto

Lipsa banilor loveste in plin afacerile de leasing: peste 10.000 de autoturisme s-au intors in parcarile firmelor de specialitate. Unele companii au returnat flote intregi de microbuze, camioane sau utilaje. Aceasta este partea trista a afacerii. Pentru altii este, insa, o oportunitate de a cumpara mai ieftin.

Aliniate una langa alta, stau berline de lux, masini de teren, hatchback-uri, tiruri sau betoniere. Cumparate in anii de boom economic, sute de masini si utilaje sunt victime ale crizei economice.

Sunt reprezentante toate sectoarele care nu au decazut de la inceputul anului: langa taxiuri galbene stau masini ale firmelor de distributie, basculantele langa limuzine cumparate pentru manageri cu pozitii importante.

Preturile sunt intre 3000 de euro si putin peste 100.000 de euro, in cazul unui autotren fabricat in 2008. Cumparatorii nu se mai uita dupa marca sau an de fabricatie. Primul criteriu este pretul. Masinile reintrate in posesia firmelor de leasing se vand cu reduceri importante si cu garantie, iar daca nu sunt mai vechi de 5 ani, pot fi cumparate printr-un nou contract de leasing.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: