Hotel de 5 stele la Timisoara, la locul unei foste cazarme a armatei austriece

Data publicarii: 06-07-2009 | Afaceri

O societate romaneasca va incepe lucrarile la primul hotel de cinci stele din Timisoara in luna septembrie, in cartierul Cetate, pe locul Cazarmei U, care initial a fost cumparata de lituanieni, insa au revandut-o din cauza crizei, la pretul de sapte milioane de euro.

Primaria Timisoara a scos la licitatie Cazarma U in urma cu aproximativ un an si jumatate, pentru ca suma de bani obtinuta sa o investeasca in constructia de locuinte sociala si pentru reabilitatea a doua cladiri istorice din centrul orasului, zona Cetate.
Firma lituaniana Europa Group a achizitionat-o la acel moment, cu suma record de 11 milioane de euro, care a vandut-o insa la scurt timp, dupa ce Primaria Timisoara a refuzat sa-si exercite dreptul de preemtiune, chiar daca, astfel, municipalitatea ar fi obtinut un profit de patru milioane de euro in mai putin de un an.

O femeie de afaceri din Timisoara a cumparat Cazarma U, cu 7 milioane de euro. "Lucrarile o sa le incep in luna septembrie. Investitia va fi destul de mare, peste 10 milioane de euro si intentionez sa fac un hotel de cinci stele. Sper sa am sustinerea primariei pentru a-mi aloca un teren pentru o parcare subterana", a declarat, corespondentului NewsIn, Mioara Simcelescu. La parter vor fi spatii comerciale, iar unul dintre etaje va fi dedicat birourilor de lux.

"Ghinionul meu ca am facut o achizitie exact cand criza si-a pus amprenta intr-o masura foarte mare. Pentru aceasta investitie eu am nevoie de un credit pentru ca achizitia am facut-o din fonduri proprii. Fiind in Cetate, in centrul istoric, am nevoie de un spatiu alocat pentru parcare, o parcare subterana, alta solutie nu exista", a mai spus Simcelescu.

Reprezentantii Primariei Timisoara au declarat ca decizia privind concesionarea terenului care ar trebui alocat pentru parcare va fi luata de consilierii locali ai orasului. "Va fi revitalizata una dinte cladirile cele mai frumoase din oras, care de ani de zile este in paragina", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea.

Ansamblul situat in Piata Marasti din Timisoara are peste 8.100 de metri patrati, din care suprafata utila de 5.255 mp. Istoria imobilului coincide cu anii in care Banatul era condus de austrieci. Cazarma U a fost mult timp sediul Scolii de cadeti Franz Josef. Inainte de 1989 cladirea a functionat sub forma unui depozit de diferite bunuri. Dupa Revolutie, Cazarma Viena s-a degradat puternic, pentru ca nimeni nu a mai folosit-o. Locul este si in prezent spatiu de refugiu al oamenilor strazii.

Primaria Timisoara a mai avut in plan, in trecut, sa revitalizeze zona, printr-un acord semnat cu un important trust media din Bucuresti. Aici urma sa se construiasca un centru modern, multimedia, cu numeroase birouri, dar si cinematografe, insa nu s-a mai realizat nimic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: