Sondaj Deloitte: Economia globala isi va reveni in a doua jumatate a anului

Data publicarii: 06-07-2009 | International

Mai mult de jumatate dintre directorii unor companii cu capital de risc din Israel considera ca economia globala se va stabiliza in cea de-a doua jumatate a anului 2009, arata un sondaj efectuat de divizia locala de consultanta financiara a Deloitte, citat de Reuters.

Astfel, 53% dintre cei intervievati sustin ca cea de-a doua jumatate a anului aduce previziuni bune pentru economia mondiala, in timp ce 47% considera ca nu vor fi martorii unor schimbari majore, la nivel global.

Sondajele anterioare, efectuate pe acelasi esantion, aveau un rezultat diferit, intrucat majoritatea directorilor considerau ca economia se va deteriora simtitor in perioada urmatoare.

Studiul mai arata ca 46% dintre respondenti se asteapta ca Nasdaq sa-si reinceapa tranzactiile la sfarsitul anului 2009 sau la inceputul lui 2010. Totodata, peste 40% dintre persoanele intervievate considera ca piata achizitiilor si a fuzionarilor se va recupera in cursul acestui an, in timp ce 36% se asteapta ca aceasta recuperare sa aiba loc la inceputul anului 2010.

Saptamana trecuta, guvernatorul Bancii din Israel, Stanley Fischer, a declarat ca cea mai grea perioada a crizei economice globale a trecut si ca majoritatea finantelor nationale isi vor corecta pozitiv economiile pana la sfarsitul anului.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: