Vanzarile masinilor hibrid, in crestere

Data publicarii: 06-07-2009 | Auto

Desi anul 2009 a prezentat, pana acum, un trend descendent al vanzarilor de autovehicule, fiind categoric afectate de criza economica globala, masinile hibrid inca reprezinta un segment diferit. Asftel, in contextul cresterii costurilor energiei si noilor norme destul de stricte cu privire la emisiile de gaze, masinile hibrid sunt tot mai bine vazute pe o piata a automobilelor destul de slaba, conform raportului "Previziunile Pietei de Automobile Hibrid pana in 2012", intocmit de compania de cercetare si sondare a pietei, RNCOS.

Raportul explica faptul ca guvernele tot mai multor state au luat initiativa pentru a creste vanzarea automobilelor hybrid prin diverse legi care ofera concesii si discounturi mari cumparatorilor.

"Nivelul crescut al emisiilor de carbon a devenit una dintre cele mai mari probleme pentru guvernele tuturor statelor. Astfel, guvernantii solicita cu insistenta liderilor de pe piata, Honda si Toyota sa lanseze noi modele de masini hibrid pentru a imbunatati activitatea pietei", afirma unul dintre analistii RNCOS.

Conform studiului companiei, vanzarile globale de automobile hybrid vor creste, in perioada 2009 - 2012, cu aproximativ 20%, cresterea fiind bazata pe analiza trendului, precum si a posibilelor reglementari si performante noi ale acestui tip de masini. De asemenea, criza economica mondiala ii va determina pe cumparatori sa caute oportunitati destul de ieftine pentru viitor, alegand astfel un consum de energie cat mai redus.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: