Marea Britanie amana publicarea unui raport despre colapsul MG Rover in urma acuzatiilor de frauda

Data publicarii: 06-07-2009 | International

Guvernul Marii Britanii urmeaza sa amane publicarea unui raport despre colapsul producatorului auto MG Rover din 2005 in timpul unui investigatii a Biroului de Fraude Grave, relateaza Reuters.

Actiunea, despre care editia de duminica a cotidianului The Times a scris ca va fi anuntata luni de secretarul afacerilor Peter Mandelson, vine ca urmare a unei anchete de patru ani asupra falimentului companiei care a dus la reduceri ale angajatilor cu peste 6.000 de persoane.

Un reprezentant al guvernului a declarat ca problema va fi inaintata luni parlamentului, dar a refuzat sa detalieze.

Politicienii din opozitie au acuzat guvernul ca amana intentionat publicarea raportului, despre care spun ca ar arata ca acesta a irosit sute de milioane de lire sterline din banii contribuabililor pentru sustinerea companiei auto, in timpul alegerilor din 2005.

"Salut introducerea echipei pentru frauda in ceea ce pare ca este un scandal corporatist major, dar actiunea nu trebuie folosita ca un panou opac pentru ascunderea faptelor in fata publicului", a declarat Vince Cable, purtatorul de cuvant al Trezoreriei liberal-democrate.

MG Rover, ultimul constructor auto independent din Marea Britanie, a inceput sa fie administrat de catre stat in aprilie 2005, avand datorii de peste un miliard lire sterline.

Patru directori executivi, denumiti Phoenix Four, au preluat controlul companiei in mai 2000, dupa ce au cumparat-o pentru o suma nominala de 10 lire sterline.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: