Generali Asigurari a inregistrat peste 100 dosare de dauna deschise in baza constatului amiabil

Data publicarii: 08-07-2009 | Afaceri

Generali Asigurari a inregistrat pana acum peste 100 dosare de dauna deschise in baza constatului amiabil la nivelul tarii, numai in Bucuresti inregistrandu-se circa 20 de dosare pe zi, a declarat seful serviciului de management al daunelor in cadrul firmei.

"Circa 40% din daunele pe toata tara in cazul Generali Asigurari sunt in Bucuresti. Aproximativ 80-100 de daune pe zi se raporteaza in Bucuresti, din care 30 sunt pe segmentul RCA, iar din acestea circa 20 reprezinta dosare de constat amiabil", a mentionat seful serviciului de management al daunelor in cadrul firmei, Madalin Rosu.

Generali Asigurari are 95 de angajati angrenati in segmentul de despagubiri in tara.

Rosu a mai spus ca introducerea constatului amiabil ar trebui sa creasca numarul de angajati pe daune cu 5% in cadrul Generali Asigurari.

Compania a dezvoltat o aplicatie IT interna care, pe baza datelor completate in formularele de constat amiabil, stabileste vinovatul si schita accidentului.

Generali Asigurari a propus Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) ca aceasta aplicatie sa fie dezvoltata si aplicata la nivelul intregii piete de asigurari.

"Nu este foarte utila daca o folosim doar noi. Am propus UNSAR o abordare unitara si corecta a clientilor. Este posibil ca un inspector sa aiba alte interpretari", a declarat directorul de asigurari generale al companiei, Adrian Marin.

Programul informatic contine o baza de 144 de situatii  posibile (accidente usoare). In Romania, accidentele usoare reprezinta circa 75% din totalul accidentelor auto.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: