Billa si Mega Image, amendate. Carne expirata si conditii insalubre in toate supermarketurile din Bucuresti

Data publicarii: 09-07-2009 | Diverse

Dupa ce au dat amenzi usturatoare la cele mai cunoscute hipermarketuri si supermarketuri din Capitala, inspectorii Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) continua controalele si pe parcursul acestei saptamani. Inspectorii A.N.S.V.S.A. si cei ai D.S.V.S.A. Bucuresti au verificat, pe 6 iulie, alte 15 supermarketuri. Deficientele constatate au fost sanctionate prin 21 de amenzi contraventionale, insumand 193.500 de lei.

De asemenea, au fost retinute de la consumul public aproximativ 58 kg de carne, produse din carne, branzeturi si inghetata si in jur de 59  kg de produse de origine non-animala. La Fourmi (Mega Image, sector 3), Mega Image si Albinuta din sectorul 2 au fost amendate cu 20.000 lei fiecare pentru valorificarea de produse cu termen de valabilitate depasit.

SC Billa Romania, sector 3, a fost amendata cu 10.000 lei pentru neintretinerea in conditii corespunzatoare a spatiilor, utilajelor si a ustensilelor, dar si pentru comercializarea produselor in spatii neautorizate.

Si Billa din sectorul 6 a fost amendata cu 2.500 lei pentru ca a depozitat produse in exces, peste limita tehnologica aprobata oficial. Cris International (sector 4) a trebuit sa plateasca 1.000 lei pentru ca eticheteaza necorespunzator produsele de la raft. Amenzi mai mari au primit SC Albinuta din sector 5, pentru nerespectarea conditiilor de depozitare si valorificarea produselor cu termen de valabilitate depasit. ANSVSA amendat compania cu 25.000 de lei si a confiscat 5 kg preparate din carne.

De asemenea, proprietarii au un termen de 30 de zile pentru a repara pavimentul si peretii degradati. Au mai fost sanctionate si General Nic,  Rainbow, Ivet Comprod, Rewe Romania, Can Serv, Gimrom Holding pentru  folosirea ambalajelor, recipientilor si a ustensilelor in stare insalubra. Verificarile vor fi extinse si pe litoral.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: