Reuters Business Update - 9 iulie

Data publicarii: 09-07-2009 | International

Economia mondiala este una dintre principalele probleme pe care liderii G8 le discuta, in cadrul intalnirii din Italia, informeaza Reuters.

Desi presedintele chinez, Hu Jintao, a parasit summit-ul G8, intorcandu-se la Beijing din cauza problemelor din nord-vestul Chinei, liderii vor participa in continuare la discutii importante cu privire la economia globala. La intalnirea precedenta din Japonia, de anul trecut, participantii au subestimat problemele economice, desi extinderea lor ameninta toata lumea.

Astfel, experienta i-a invatat pe liderii G8 ca trebuie sa existe o cooperare economica intre state, pentru a preveni o situatie asemanatoare crizei actuale.

Ministrul de Finante al Marii Britanii, Alistair Darling, a dezvaluit propuneri ce au ca scop sa previna o alta prabusire a pietei creditelor.

In acest sens, Darling a explicat Parlamentului ca intentioneaza sa intareasca regulamentele sectorului bancar britanic. Astfel, autoritatile vor supraveghea mai bine bancile, pentru a monitoriza bonusurile acordate angajatilor, precum si greselile de conducere.

E. ON si GDF Suez au fost sanctionate cu suma de 1,1 miliarde de euro de catre regulatorii antitrust ai Uniunii Europene, fiind acuzati de ingradirea liberei concurente pentru pietele de carburanti.

Cele doua companii au semnat un acord in anul 1975, care stipuleaza ca nu vor concura pe pietele de carburanti, in contextul construirii unei conducte pentru a importa combustibil din Rusia.

Autoritatile europene afirma ca acest acord nu a oferit consumatorilor sanse de a putea alege un furnizor national.

Productia industriala din Germania a crescut in luna mai in ritmul cel mai rapid din ultimii 16 ani, dand speranta ca economia germana, cea mai puternica din Europa, isi va reveni in urma recesiunii.

Cresterea sectorului industrial se datoreaza in mare masura vanzarii masive a autovehiculelor, generata de echivalentul nemtesc al programului guvernamental romanesc "Rabla".

Actiunile companiilor din Europa au inregistrat o tendinta negativa miercuri, in cadrul sesiunii bursiere din jurul pranzului. Astfel, indicele bursier FTSE Eurofirst a scazut cu 0,4 procente.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: