Valoarea Nomura, in crestere datorita preluarii Lehman

Data publicarii: 09-07-2009 | International

Compania japoneza de brokeraj Nomura a declarat ca preluarea bancii americane Lehman este inca in desfasurare. Japonezii sustin ca achizitionarea Lehman, inceputa anul trecut, este inca in progres, acestia castigand putere pe piata globala intrucat uneste doua culturi corporative diferite.

Gigantul japonez a preluat subsidiarele falimentare ale Lehman din Europa, Orientul Mijlociu si Asia, investind astfel foarte multi bani, in timpul celei mai dificile perioada a crizei economice.

"Suntem in procesul crearii unei noi culturi, care este diferita atat de Lehman Brothers, cat si de Nomura Securities, insa avem parte de o perioada favorabila pentru ca rezultatul acestui proces sa fie unul pozitiv", a declarat, pentru Reuters, Takumi Shibata, vicepresedintele Nomura Holdings.

Nomura a pierdut, in primul trimestru al acestui an, peste 2 miliarde de dolari, insa achizitia Lehman a intarit stabilitatea companiei, oferindu-i totodata sansa de a pune bazele mai multor afaceri noi. Astfel, japonezii si-au propus cresterea valorii actiunilor de pe pietele din Australia si China.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: