Nissan Cube intra pe piata masinilor electrice

Data publicarii: 09-07-2009 | Auto

Desi pana acum a fost destul de absent pe scena automobilelor hibrid, cu exceptia activitatii din Statele Unite, Nissan va lansa cea de-a doua masina ce functioneaza in totalitate pe baza de curent electric, pe langa modelul EV-02, prezentat la Geneva, informeaza The Irish Times.

Pentru a-si castiga pozitia de lider pe piata automobilelor electrice, reprezentantii companiei Nissan au aratat ca detin un parteneriat important cu francezii de la Renault.

Pana in acest moment, majoritatea autovehiculelor propulsate electric fie aveau un design ciudat, fie era prea mici pentru a fi practice, insa noua masina lansata de Nissan se asteapta sa fie un hatchback cu cinci usi, de categorie C, in adevaratul sens al cuvantului, ce va functiona la fel ca un autovehicul bazat pe combustibili. Singura diferenta este data de faptul ca noul autoturism marca Nissan va avea nevoie de sapte ore de incarcare la o sursa de curent obisnuita, sau 40 de minute de la un incarcator special.

Masina va fi conectata la telefonul mobil, care va alerta soferul in momentul in care motorul trebuie reincarcat. In cazul unor situatii in care este nevoie de o alimentare urgenta, Nissan va facilita plata facturilor de energie tot prin intermediul telefonului mobil. Viteza maxima pe care o poate atinge noul vehicul Nissan este de 160 de km pe ora.

Laurentiu Ungureanu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: