Nivelul creditelor de consum din Statele Unite a scazut cu 3,23 miliarde dolari in luna mai

Data publicarii: 09-07-2009 | International

Nivelul creditelor de consum din Statele Unite a scazut cu 3,23 miliarde dolari in mai, sub asteptari, arata datele publicate de Federal Reserve, cu toate ca scaderile din lunile anterioare au fost revizuite, indicand un declin mai accentuat decat se crezuse initial, potrivit Reuters.

Nivelul creditelor de consum a scazut in mai cu 1,5% fata de perioada similara a anului trecut, la 2.519,6 miliarde dolari, de la 2.522,9 miliarde dolari in aprilie, in contextul in care recesiunea mondiala a continuat sa afecteze creditarea, chiar daca intr-un ritm mult mai lent decat in ultimele trei luni.

"Cifrele indica o recesiune, insa o recesiune ce trece printr-o perioada de stabilizare si apoi de ameliorare", a declarat Marshall Front, presedintele Front Barnett Associates LLC.

Analistii chestionati de Reuters prevedeau o scadere de 9,5 miliarde dolari in luna mai, comparativ cu scaderea din aprilie, ce a fost revizuita, indicand un declin recordde 16,52 miliarde dolari. Cifra afisata initial pentru aprilie era de 15,7 miliarde dolari.

Sirul de patru declinuri consecutive este cel mai lung din iunie-decembrie 1991, a anuntat Federal Reserve. Creditele de consum au scazut, de asemenea, in opt din ultimele zece luni.

In contextul in care imprumuturile neperformante realizate prin intermediul cardurilor de credit sunt la un nivel record, companiile reduc limitele de credit si inchid unele conturi, pentru a reduce pierderile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: