Previziuni bune pentru economia europeana de la FMI

Data publicarii: 09-07-2009 | International

Fondul Monetar International a explicat ca economia a inceput sa se redreseze in urma crizei, insa procesul este unul lent. "Cea mai grea parte a recesiunii s-a finalizat", se arata in ultima previziune facuta publica de catre FMI, citata de Reuters.

Reprezentantii FMI afirma ca, incepand din anul 2010, aceasta tendinta ascendenta va fi mult mai vizibila, insa in Europa acest proces va dura mai mult decat cel din Asia.

De asemenea, previziunile arata si o revenire a economiei rusesti, cu pana la un punct procentual, pentru anul 2010. Rusia a resimtit puternic efectul de domino al crizei economice, pe fondul unor probleme interne ale bancilor, cu privire la imprumuturi.

Cum era de asteptat, Banca Nationala a Angliei a mentinut dobanda cheie la 0,5 puncte procentuale, pentru a patra luna consecutiv. Cu toate acestea, Banca Nationala a Angliei a pastrat valoarea sumei alocata programului de cumparare de active la 125 de miliarde de lire sterline, desi analistii economici asteptau o majorare cu pana la 25 de miliarde de lire sterline.

Cele mai importante piete de actiuni din Europa au inregistrat prima tendinta pozitiva, joi, modificand trendul descendent din ultimele cinci zile.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: