Producatorii de masini se vor supune acordului european privind reducerea emisiilor de gaze

Data publicarii: 10-07-2009 | International

Incercarile tuturor producatorilor de masini de a tergiversa acordul european cu privire la reducerea emisiilor de gaze, incepand cu anul 2011, pentru noile modele de autovehicule, s-ar putea sa fie pur si simplu inutile, informeaza Reuters.

Desi acestia trebuie sa investeasca pana la 200 de euro in plus pentru fiecare masina produsa, in contextul noilor reguli, oferind astfel cumparatorilor preturi mai mari in plina criza, autoritatile europene au explicat ca proiectul nu va fi amanat.

Campania initiata de industria producatorilor de autovehicule a starnit reactii vehemente din partea specialistilor in mediul inconjurator, precum si din partea furnizorilor de echipamente "verzi".

Uniunea Europeana a decis, in urma cu trei ani, ca incepand din anul 2011 va fi interzisa utilizarea chimicalelor care, eliberate in atmosfera, conduc la efecte negative si incalzire globala.

Desi producatorii de masini doresc amanarea intrarii in vigoare a acestui proiect pana in 2017, autoritatile europene nu vor renunta la programul stabilit.

"As vrea sa va asigur ca voi avea grija ca toate obiectivele legislatiei cu privire la reducerea emisiilor de gaze vor fi indeplinite conform programului", a afirmat europarlamentarul britanic Chris Davies.

Redactia BankNews.ro