Banca Carpatica a revenit pe profit in primul semestru, dupa pierderile din primele trei luni

Data publicarii: 11-07-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Carpatica a revenit pe profit in primul semestru din 2009, cu un castig dublu fata de cel bugetat initial pentru aceasta perioada a anului, dupa ce in primul trimestru afisase pierderi, a declarat directorul general al bancii, Nicolae Hoanta.

"Trimestrul al doilea a fost foarte bun. Ne-am orientat in primul rand sa nu oprim creditarea. Am continuam sa creditam, desi intr-un ritm mai lent fata de anul trecut", a spus Hoanta, la aniversarea a 10 ani de activitate a bancii.

In primul trimestru al acestui an, Banca Comericala Carpatica a inregistrat pierderi de 11,63 milioane lei, comparativ cu profitul obtinut in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care veniturile totale atrase de banca au scazut cu 10%.

"Pe de alta parte, am pus accentul pe rationalizari de costuri, am intrat in renegocieri de chirii si nu am facut angajari decat in centrala, unde suntem sub nivelul necesar de salariati", a completat el.

Referitor la numarul de angajati, directorul BCC a precizat ca la finalul lunii mai a acestui an, banca avea cu 20-25 de salariati mai putin decat la finalul anului trecut, in conditiile in care a redus puternic numarul angajatilor care se ocupa de paza bancii.

"Personalul de paza la BCC este format din salariati ai bancii si reprezinta aproximativ 20% din totalul personalului. Pe aceasta parte am redus cel mai puternic, dar exista o rezistenta, pentru ca trebuie sa ai paza permanent", a precizat Hoanta.

In centrala, banca si-a propus sa angajeze in acest an 80 de oameni si, pana acum, a atras sub 30.

In acelasi timp, Hoanta a afirmat ca, in primul semestru din acest an, volumul activelor bancii a crescut cu 30% comparativ cu finalul anului trecut, iar in aceste conditii, cota de piata a bancii a crescut la peste 1%, comparativ cu 0,8% in decembrie 2008.

La finalul anului trecut, banca avea active de 2,29 miliarde lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: