Top 10 al oraselor cu cea mai frumoasa arta de strada

Data publicarii: 13-07-2009 | Turism

Castele, cladiri impunatoare sau parcuri. Sunt cateva dintre motivele pentru care vrem sa vizitam orase din toata lumea, dar si lucrurile care ne raman de obicei in minte. Si daca formele traditionale de arta au atras dintotdeauna milioane de turisti, arta strazii, sau grafitti-urile, cum mai sunt cunocute, atrage din ce in ce mai multi oameni care vor sa "simta" pulsul unui oras.

Site-ul www.travelandleisure.com a facut chiar un top al oraselor care merita vizitate pentru arta strazii pe care o gazduiesc.

Banksy

In fruntea clasamentului se afla orasul Los Angeles, unde pot fi vazute multe dintre lucrarile lui Banksy, considerat a fi cel mai mare artist de gen.

Banksy Urban Art

Berlinul ocupa locul al doilea, artistii invadand practic, in cei 20 de ani de la caderea zidului Berlinuilui, partea de est a capitalei germane. Lucrarile de tip "stencil" sunt specifice acestui loc. Inclusiv bucatile din zidul Berlinului care au rezistat au fost transformate in suport pentru arta strazii.

Podiumul este completat de cartierul Manhattan din New York, unde districtul Chelsea este invadat de artisti care au decorat zidurile cladirilor, intr-un adevarat mozaic de culori, imagini si texturi.

In top mai sunt orase ca Sao Paulo, Londra sau Melbourne. Nici un oras elegant ca Parisul nu a fost ocolit de artistii strazii. De altfel capitala Frantei este orasul natal al unor artisti renumiti precum Blek le rat sau JR.

Topul este completat de Buenos Aires si Bethleem, oras in care arta este cu un pas inaintea istoriei, pe zidurile sale putand fi vazute portrete ale evreilor si palestinienilor, unul langa altul, in "pace".

Antena3