Depozitarul Central a decontat tranzactii de aproape 2,7 miliarde lei in primul semestru

Data publicarii: 15-07-2009 | Bursa

Depozitarul Central al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decontat tranzactii in valoare de circa 2,7 miliarde lei in primele sase luni ale acestui an, in timp ce valoarea tranzactiilor decontate dupa compensare s-a cifrat la 694,2 milioane lei, potrivit unui raport de activitate.

Astfel, media lunara a valorii tranzactiilor decontate in primul semestru a fost de 447 milioane lei, cea mai mare valoarea fiind inregistrata in luna mai, cand s-au realizat decontari de 659,8 milioane lei.

In primul semestru al acestui an, Depozitarul Central a gestionat peste 158,9 miliarde de instrumente financiare, avand in evidenta peste 9,44 milioane de detinatori.

Potrivit institutiei, in primele sase luni, numarul total al tranzactiilor decontate a fost de 791.387, cele mai numeroase fiind inregistrate in luna aprilie, perioada in care au fost consemnate 180.380 de tranzactii, in timp ce prima luna a anului a fost cea mai linistita, cu doar 82.529 de tranzactii decontate.

Strainii aveau investite 27,6 milioane lei in actiuni inregistrate la Depozitarul Central

Din cei 9,44 milioane detinatori de valori mobiliare, inregistrati la Depozitarul Central, doar 4.900 erau investitori straini, insa valoarea participatiilor acestora reprezenta 42% din valoarea totala a actiunilor care figureaza in registrele Depozitarului. La finalul lunii iunie, actiunile inregistrate la Depozitar erau evaluate la 65,7 miliarde lei.

Cei mai puternici investitori la Bursa, in primele sase luni, erau austriecii, care aveau o cota de 34% din totalul participatiilor detinute de straini, fiind urmati de olandezi, cu o cota de 13%. Pe locul al treilea in topul investitorilor straini s-au clasat francezii, cu 12%, elvetienii cu 9% si americanii cu 8%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: