Presiuni inutile. Boc insista ca nu va elimina impozitul minim pana la evaluarea impactului

Data publicarii: 15-07-2009 | Actualitate

Solicitari pentru eliminarea impozitului minim venite din partea mediului de afaceri si a social-democratilor sunt inutile.

Premierul Boc a subliniat inca o data ieri ca scoaterea birului se va realiza doar dupa incheierea analizei asupra impactului acestuia. "Asteptam evaluarea impactului acestui impozit si atunci vom face publice concluziile noastre", a replicat Boc. Pe de alta parte, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, a refuzat sa-si precizeze opinia in privinta acestui subiect, subliniind ca se afla intr-o postura mai complicata pentru ca trebuie sa fie solidar in Guvern, dar trebuie sa priveasca si la problemele comunitatii de afaceri.

Totodata, Nita a recunoscut ca a promovat impozitul forfetar in programul de guvernare a PSD, dar forma lui a fost rastalmacita in timp. "Unii m-au acuzat ca sunt cel care am introdus impozitul forfetar si vreau sa fac o remarca: da, eu l-am introdus in planul de guvernare, dar era impozit forfetar pe activitate, se referea la activitati precum tutun, alcool si produse petroliere. Unii fac o confuzie grava intre impozitul minim pe cifra de afaceri si impozitul pe activitate", a afirmat ministrul, in cadrul lansarii Cartii albe a IMM-urilor.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: